Gardā veģetārā tomātu biezzupas recepte

Gardā veģetārā tomātu biezzupas recepte diētiskām pusdienām vai vakariņām

 

Sastāvdaļas:

1 ēdamkarote kokosriekstu eļļa

1 ēdamkarote olīveļļas

1 glāze kubiņos sagrieztu sīpolu

3 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas

1 bundžiņa konservētu tomātu

1 glāze dārzeņu buljona

1/2 tējkarote jūras sāls

1/2 tējkarote melnie pipari

1 tējkarote kaltēta oregano

1 tējkarote kaltēta bazilika

1 glāze kokosriekstu piena

 

Pagatavošana:

Uzkarsējiet katlu uz vidēji augstas temperatūras un ielejiet kokosriekstu eļļu un olīveļļu. Pievienojiet sīpolus un ķiplokus un gatavojiet tos apmēram 8 minūtes, bieži maisot. Pievienojiet klāt tomātus un dārzeņu buljonu. Izmantojiet koka karotes aizmuguri, lai saspaidītu tomātus viendabīgā masā katliņā. Pievienojiet sāli, piparus un kaltētos garšaugus un uzvāriet visu katliņa saturu. Ļaujiet vārīties tam visam 10 minūtes, pēc tam izslēdziet uguni. Ļaujiet zupai atdzist, pievienojiet kokosriekstu pienu un samaisiet. Izmantojiet rokas blenderi vai parasto blenderi viendabīgas masas iegūšanai. Ja nepieciešams, zupu ir iespējams atkārtoti sildīt. Dekorējiet zupu ar svaigām bazilikas lapiņām, grieķu jogurtu vai skābo krējumu un ķirbju sēklām, kuras var nedaudz arī apcepināt uz pannas bez taukvielām.

 

Uztura informācija:

Porcijas: 4  | Servēšanas izmērs: 1/4 no receptes kopējā iznākuma

 

Katrai porcijai: kalorijas: 141; Kopējais tauku saturs: 8.1g; Piesātināts tauki: 4,8 g; Mononepiesātinātie tauki: 2,6 g; Holesterīns: 0 mg; Nātrija: 651,9 mg; Ogļhidrāti: 13,1 g; Diētiskās šķiedras: 2,6 g; Cukurs: 6,6 g; Olbaltumviela: 2,2 g

 

Uztura bonuss: kālija: 51 mg; Dzelzs: 10%; A vitamīns: 28,9%; C vitamīns: 27,3%; Kalcijs: 19,6%