Sīkdatņu jeb (no angļu val. cookies) izmantošanas politika.

Skaidrojums, kas ir sīkdatnes:
Sīkdatnes ir nelielas teksta datnes, ko tīmekļa vietne saglabā Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad Jūs apmeklējat mūsu mājaslapu. Katrā nākamajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes vietni vai trešās puses vietni, kas atpazīst attiecīgo sīkdatniSīkdatnes tostarp ļauj vietnei atcerēties lietotāja izvēlētos iestatījumus nākamajās apmeklējuma reizēs, lai katru reizi tie nebūtu jānorāda no jauna. Sīkdatnes netiek izmantotas, lai Jūs personiski identificētu.

Šajā sadaļā ir aprakstīta sīkdatņu izmantošana šājā mājaslapā www.merloti.lv, kā arī, Merloti SIA interneta vietne tiek norādīts sīkdatņu lietošanas mērķis, kā arī, lietotāju tiesības mainīt un izvēlēties sīkdatņu lietošanu. Sīkdatnes palīdz uzlabot mājaslapu un nodrošināt  labāku un personalizētāku pakalpojumu sniegšanu.

Tiek izmantotas vairāku veidu sīkdatnes (pastāvīgās un sesijas). Tās atšķiras ar izmantošanas mērķiem un glabāšanas ilgumu. Sīkdatnes var tikt aktualizētas un pielāgotas pakalpojumu sniegšanas kvalitātes uzlabošanas vajadzībām.

Tiek izmantotas šādas sīkdatnes:
Google Analytics: Google Analytics sīkdatnes, kas tiek izmantotas šajā vietnē, ļauj mājaslapas uzturētājam iegūt informāciju par vietnes izmantošanu un apmeklējumiem, lai būtu iespējams analizēt lietotāju paradumus un mājaslapas trūkumus. Jūsu apmeklējuma laikā tiek iegūta IP adrese un anonīma informācija par Jūsu veiktajām darbībām mājaslapā – pirms šīs informācijas nosūtīšanas Google, Jūsu IP adrese tiek anonimizēta. Instalējot Google Analytics Opt-out Browser Add-on rīku, iespējams no šīm sīkdatnēm atteikties un to iespējams izdarīt šeit:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Vispārējie sīkdatņu lietošanas mērķi ir šādi:

  1. Tehniskās sīkdatnes ir izstrādātas mājaslapas kvalitatīvai funkcionēšanai un lietotāju ērtībām, lai Jūs varētu pieslēgties savam kontam un mājaslapas darbība notiktu bez sarežģījumiem.
  2. Funkcionālās sīkdatnes ir izstrādātas, lai padarītu mājaslapas apmeklēšanu lietotājiem ērtāku – piemēram, atceroties Jums vēlamo mājaslapas valodu, interesējošos pakalpojumus vai preces un citas lietas, kas padara mājaslapas lietošanu ātrāku un ilgtermiņā ērtāku.
  3. Analītiskās sīkdatnes ir izstrādātas, lai mēs gūtu priekšstatu par savu apmeklētāju aktivitātēm mūsu mājaslapā, kas ļauj mums uzzināt vietnes plusus un mīnusus, kā arī to, ko nepieciešams mainīt mājaslapas saturā vai tehniskajos risinājumos.
  4. Analītiskās sīkdatnes ļauj ievākt informāciju par Jūsu izmantoto interneta pārlūku, klikšķu skaitu mājaslapā, mājaslapu, no kuras esat pārnācis uz mūsu mājaslapu, ievadītos atslēgas vārdus un datumu un laiku, kad tas veikts. Iegūtā informācija ir pilnīgi anonīma un netiek saistīta ar konkrētu cilvēku. Informācija tiek izmantota tirgus izpētei, mājaslapas uzlabošanai, kampaņu plānošanai un lietotāju rīcības analizēšanai.
  5. Reklāmas sīkdatnes ir izstrādātas, lai Jūs saņemtu personalizētas reklāmas mūsu mājaslapā un citās vietnēs. Reklāmas jeb komerciālās sīkdatnes nodrošina to, ka Jūs interneta vidē saņemat piedāvājumus, kas ir balstīti uz Jūsu interesēm un veiktajām aktivitātēm.

Iegūtos datus izmanto mūsu mājaslapas uzturētājs un Google, kas iegūst anonīmus datus un tie netiek sasaistīti ne ar konkrētu personu, ne ar konkrētu IP adresi. Google Analytics datu drošību apliecina ISO 27001 sertifikāts un ASV un ES privātuma vairoga regulējums. Sīkāk par to var lasīt šeit:https://support.google.com/analytics/topic/2919631

Ja vēlaties izdzēst visus datorā jau saglabātos sīkdatnes vai pārtraukt sīkdatnes, kuri seko Jūsu darbības veidiem mājaslapā, Jūs to varat izdarīt, dzēšot esošās sīkdatnes un, vai mainot pārlūkprogrammas konfidencialitātes iestatījumus, lai bloķētu sīkdatnes (process, kā tas tiek darīts, atšķiras no pārlūka uz pārlūku).
Ja vēlaties saņemt vairāk informācijas par to, kā to izdarīt, apmeklējiet mājaslapu: www.allaboutcookies.org.

Personas dati ir jebkāda informācija, kas var tikt izmantota, lai identificētu indivīdu. Tiek īstenoti pasākumi, lai nodrošinātu, ka klientu personas dati pie pārziņiem vienmēr ir drošībā un lai klientu personas datu apstrāde notiktu atbilstoši spēkā esošajiem datu aizsardzības tiesību aktiem, iekšējām politikām, vadlīnijām un kārtībai. Privātuma politikas mērķis ir sniegt fiziskajai personai – datu subjektam – informāciju par personas datu apstrādes nolūku, apjomu, aizsardzību un apstrādes termiņu datu iegūšanas laikā un apstrādājot datu subjekta personas datus.

  1. Personas datu apstrādes Pārzinis: SIA “Merloti”, Reģ. Nr.: 40103650842, juridiskā adrese: Vecgraubicu iela1, Dreiliņi, LV-2130 (turpmāk tekstā – MERLOTI).
  2. Piemērojamie tiesību akti: Fizisko personu datu aizsardzības likums, Eiropas Parlamenta un padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Regula) un citiem piemērojamajiem tiesību aktiem privātuma un datu apstrādes jomā.
  3. Kas ir Privātuma politika? Privātuma politika ir saikne starp MERLOTI un fizisku personu (turpmāk tekstā – Lietotājs), kura sazinās ar MERLOTI un, vai lieto MERLOTI mājaslapu un, vai sniegtos pakalpojumus. MERLOTI ir apņēmies aizsargāt Lietotāja personas datus. Privātuma politika ļauj Lietotājam saprast, kāda informācija tiek iegūta, kad Lietotājs iesūta MERLOTI savus datus vai MERLOTI tos iegūst savā īpašumā citos veidos, kādēļ MERLOTI ievāc šos datus un kā tie tiks izmantoti. Tāpat Privātuma politika sniedz informāciju par to, kā MERLOTI vāc, apstrādā, glabā, dzēš un aizsargā Lietotāja personas datus, tādējādi nodrošinot, ka Lietotāja personas dati tiek apstrādāti likumīgi, godprātīgi un Lietotājam pārredzamā veidā. Politika attiecināma uz Lietotāja personas datiem, jebkuru fiziskas personas datu apstrādi un Lietotājam sniegto pakalpojumu. Ja MERLOTI atjauninās šo politiku, visas izmaiņas tiks publicētas www.merloti.lv mājaslapā. Lai sniegtu Lietotājam labākus un piemērotākus pakalpojumus, kā arī, lai nodrošinātu, uzturētu, aizsargātu un uzlabotu esošus pakalpojumus, MERLOTI apstrādā no pakalpojumu sniegšanas apkopotus datus.
  4. Kādiem mērķiem Lietotāja dati tiek ievākti? Lietotāja personas dati un cita informācija tiek ievākta, lai:
    • piedāvātu un sniegtu atbilstošus pakalpojumus, pārraudzītu darījumus un pasargātu Lietotājus no nelikumīgām vai kaitējošām personu tiešām vai netiešām, apzinātām vai neapzinātām darbībām, apstrādājot informāciju un datus, kas nonāk attiecīgo personu rīcībā;
    • lai apstrādātu jebkurus Lietotāja informācijas pieprasījumus;
    • lai izpildītu MERLOTI normatīvajos dokumentos norādītos pienākumus;
    • lai sniegtu Lietotājam atbalsta pakalpojumus;
    • lai veiktu klientu izpēti, aptaujas un analīzi;
    • lai sniegtu Lietotājam informāciju par MERLOTI piedāvājumiem, produktiem un pakalpojumiem, ja Lietotājs tam ir piekritis.
  5. Kādus Lietotāja datus apstrādā MERLOTI?
    • Lietotāja vārds, telefona numurs un e-pasts;
    • Bankas dati, ja tādi sniegti;
    • Dati, kurus Klients pats paziņo MERLOTI;
    • Lietotāja IP adreses informācija;
    • Sīkdatnes (tīmekļa vietas pārlūkošanas dati).

      Šī informācija tiek turēta MERLOTI serveros, kas atrodas drošā infrastruktūrā. Kad Lietotājs saskaras ar MERLOTI pakalpojumiem, Google Analytics glabā attiecīgo informāciju:

      • IP adreses;
      • piekļuves laikus;
      • piekļuves datumus;
      • lapas, kas iepriekš apmeklētas;
      • izmantojamā valoda.

      Personīgā informācija netiek ievākta bez Lietotāja piekrišanas. Lietotāju dati netiks nodoti ārpus Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, taču, ja gadījumā šāda nepieciešamība radīsies, Lietotāja dati varēs tikt nodoti tikai tādām valstīm, kas nodrošina tādu pašu fizisko personu datu aizsardzības līmeni, kādu nodrošina Eiropas Savienība.

  6. Kādus līdzekļus MERLOTI izmanto datu ievākšanai un apstrādei? MERLOTI var automātiski ievākt iepriekš minētos datus un saņemt personas datus, kurus Lietotājs norāda, izmantojot pakalpojumus, vai citādi sazinoties un mijiedarbojoties ar mājaslapu. MERLOTI arī var saņemt personīgo informāciju no citiem pakalpojumu sniedzējiem tiešsaistē. Tāpat arī, MERLOTI var piesaistīt trešo personu pakalpojumu sniedzējus, lai nodrošinātu tehnisko atbalstu pakalpojuma sniegšanā. MERLOTI ir pieejama informācija, ko Lietotājs ir sniedzis šiem pakalpojuma sniedzējiem un trešo personu e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem, ievērojot visas privātuma politikas normas.
  7. Kāds ir Lietotāju personas datu apstrādes pamats? Lietotāja personīga piekrišana – Lietotājs, kā personas datu subjekts, aizpildot pieteikuma un/vai kontaktu formas, pats dod piekrišanu personas datu vākšanai un apstrādei noteiktiem mērķiem. Tāpat Lietotājs piekrīt datu apstrādei tiešā mārketinga nolūkiem, lai izteiktu jaunus un individuālus piedāvājumus (šo piekrišanu Lietotājs, protams, var atsaukt). Lietotāja piekrišana ir viņa brīva griba un patstāvīgs lēmums, kas var tikt sniegts jebkurā brīdī, tādējādi atļaujot MERLOTI apstrādāt personas datus noteiktajiem nolūkiem. Lietotāja piekrišana ir tam saistoša, ja tā tiek sniegta tieši un nepārprotami. Lietotājam ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu iepriekš sniegto piekrišanu, izmantojot norādītos saziņas kanālus ar MERLOTI. Pieteiktās izmaiņas stāsies spēkā trīs darba dienu laikā. Piekrišanas atsaukums neietekmē apstrādes likumību, kas pamatojas uz piekrišanu pirms atsaukuma. Pakalpojuma sniegšana – lai MERLOTI varētu sniegt Lietotājam kvalitatīvus pakalpojumus, MERLOTI jāapkopo un jāapstrādā noteikti personas dati, kas tiek savākti no Lietotāja MERLOTI mājaslapā. Leģitīmas intereses – ievērojot MERLOTI intereses, kuru pamatā ir kvalitatīvu pakalpojumu un savlaicīga atbalsta sniegšana Lietotājam, MERLOTI ir tiesības apstrādāt  Lietotāja personas datus tādā apjomā, kāds tam ir objektīvi nepieciešams un pietiekams šajā Privātuma politikā norādītājiem nolūkiem. Par MERLOTI leģitīmajām interesēm ir uzskatāma personas datu apstrāde, veicot tiešu tirgveidību, kā rezultātā Lietotājam tiek izteikti jauni un, vai individuāli MERLOTI pakalpojumu piedāvājumi. Juridisko pienākumu izpilde – MERLOTI ir tiesīgs apstrādāt personas datus, lai izpildītu normatīvo aktu prasības, kā arī sniegtu atbildes uz valsts un pašvaldības likumīgiem pieprasījumiem.
  8. Lietotāju datu atklāšanas izņēmumi. MERLOTI ir tiesības izpaust personas datus tikai normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos.
  9. Kas ir sīkdatnes (cookies)? Sīkdatnes ir nelielas teksta datnes, ko tīmekļa vietne saglabā Jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad Jūs apmeklējat mūsu mājaslapu. Katrā nākamajā apmeklējuma reizē sīkdatnes tiek nosūtītas atpakaļ uz izcelsmes vietni vai trešās puses vietni, kas atpazīst attiecīgo sīkdatni. Sīkdatnes tostarp ļauj vietnei atcerēties lietotāja izvēlētos iestatījumus nākamajās apmeklējuma reizēs, lai katru reizi tie nebūtu jānorāda no jauna. Sīkdatnes netiek izmantotas, lai jūs personiski identificētu. MERLOTI var izmantot sīkdatnes kā līdzekli informācijas iegūšanai no tīmekļa servera iepriekšminētajiem mērķiem, sekojot Lietotāja vietnes izmantošanai. Ja Lietotājs turpina izmantot mājaslapu, Lietotājs piekrīt MERLOTI sīkdatņu izmantošanai. Sīkdatnes satur informāciju, kas tiek pārsūtīta uz Lietotāja datora cietā diska. Tie palīdz MERLOTI uzlabot mājaslapu un nodrošināt labāku un personalizētāku pakalpojumu. Iegūtos datus neizmanto MERLOTI mājaslapas uzturētājs, bet tiekai tos uztur, toties izmanto tos Google Analytics, kas iegūst anonīmus datus un tie netiek sasaistīti ne ar konkrētu personu, ne ar konkrētu IP adresi. Google Analytics datu drošību apliecina ISO 27001 sertifikāts un ASV un ES privātuma vairoga regulējums. Sīkāk par to var lasīt šeit:https://support.google.com/analytics/topic/2919631. Ja Lietotājs vēlas izdzēst visus datorā jau saglabātās sīkdatnes vai pārtraukt sīkdatnes, kuri seko Lietotāja darbības veidiem mājaslapā, Lietotājs to varat izdarīt, dzēšot esošās sīkdatnes un, vai mainot pārlūkprogrammas konfidencialitātes iestatījumus, lai bloķētu sīkdatnes (process, kā tas tiek darīts, atšķiras no pārlūka uz pārlūku). Vairāk informācijas par to, kā to izdarīt, apmeklējot mājaslapu www.allaboutcookies.org.
  10. Lietotāju personu datu glabāšanas ilgums. MERLOTI apstrādās Lietotāja personas datus, kamēr pastāv vismaz viens no šādiem apstākļiem: a) kamēr Lietotājs izmanto pakalpojumu; b) personas datu glabāšanās termiņš ir noteikts vai izriet no Latvijas Republikas un Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem; c) cik tas ir nepieciešams MERLOTI leģitīmo interešu realizācijai un aizsardzībai; d) kamēr nav atsaukta Lietotāja piekrišana personas datu apstrādei.
  11. Kādi ir drošības nosacījumi? Izmantojot MERLOTI pakalpojumus vai sazinoties ar MERLOTI, Lietotājs piekrīt MERLOTI pakalpojumu sniegšanas noteikumiem un nosacījumiem. MERLOTI nodrošina, pastāvīgi pārskata un uzlabo aizsardzības pasākumus, lai aizsargātu Lietotāja personas datus no nesankcionētas piekļuves, nejaušas nozaudēšanas, izpaušanas vai iznīcināšanas. Lai to nodrošinātu, MERLOTI pielieto mūsdienu tehnoloģijas, tehniskas un organizatoriskas prasības, t.sk., izmantojot ugunsmūrus, ielaušanās atklāšanas, analīzes programatūras un datu šifrēšanu. MERLOTI rūpīgi pārbauda visus pakalpojuma sniedzējus, kas MERLOTI vārdā un uzdevumā apstrādā Lietotāja personas datus, kā arī izvērtē, vai sadarbības partneri (personas datu apstrādātāji) pielieto atbilstošus drošības pasākumus, lai Lietotāja personas datu apstrāde notiktu atbilstoši MERLOTI deleģējumam un normatīvo aktu prasībām. Sadarbības partneriem nav atļauts apstrādāt MERLOTI rīcībā esošos personas datus saviem nolūkiem. MERLOTI neuzņemas atbildību par jebkādu nesankcionētu piekļuvi personas datiem un, vai personas datu zudumu, ja tas nav atkarīgs no MERLOTI, piemēram, Lietotājs pats izpaudis savus personas datus trešajām personām. Lietotāja personas datu apdraudēšanas gadījumā MERLOTI paziņos par to Lietotājam. Tāpat MERLOTI par informācijas vai datu apstrādes drošības incidentiem vai iespējamiem incidentiem bez nepamatotas kavēšanās 72 stundu laikā no brīža, kad pārkāpums tam kļuvis zināms, par datu vai informācijas drošības pārkāpumu ziņo iestādēm un iesaistītajām fiziskajām personām, kā to paredz piemērojamie normatīvie akti un, vai Eiropas Savienības likumi, izņemot, ja saskaņā ar pārskatatbildības principu MERLOTI spēj uzskatāmi parādīt, ka personas datu aizsardzības pārkāpums, visticamāk, nerada risku fizisku personu tiesībām un brīvībām. MERLOTI glabā visu personīgo informāciju, ko saņem no Lietotāja, aizsargātā datu bāzē, daļu no datiem šifrējot, kuru savienojums ir aizsargāts.
  12. Kādas ir Lietotāja tiesības? Vērsties pie MERLOTI, lai saņemtu MERLOTI rīcībā esošo personas datu kopiju. Labot visus MERLOTI rīcībā esošos personas datus par sevi, Lietotājam ir tiesības iegūt informāciju par tām fiziskām vai juridiskām personām, kuras noteiktā laika posmā no MERLOTI ir saņēmušas informāciju par šo Lietotāju. MERLOTI nesniegs Lietotājam informāciju par valsts institūcijām, kuras ir kriminālprocesa virzītāji, operatīvas darbības subjekti vai citas institūcijas, par kurām likums aizliedz šādas ziņas izpaust. Pieprasīt dzēst vai ierobežot to personas datu apstrādi, kuru apstrāde vairs nav nepieciešama saskaņā ar nolūkiem, kādiem tie tika vākti un apstrādāti (tiesības “tikt aizmirstam”). Lietotājam ir tiesības uz savu personas datu pārnesamību. Vērsties pie MERLOTI vai personas datu apstrādi uzraugošajā iestādē (Datu valsts inspekcija, www.dvi.gov.lv) sakarā ar jautājumiem par personas datu apstrādi. Saziņā ar MERLOTI iespējams izmantot tālruni +371 20 626 026. Ar visiem informācijas drošības sistēmas jautājumiem un informācijas vai datu drošības jautājumiem, kas nav atrunāti šajā Privātuma Politikā, jāvēršas MERLOTI pa tālruni +371 20 626 026.